Klubový večer o ovocných vínach

Na klubovém večeru č. XII. jsme probírali uprostřed jihomoravské vinařské oblasti trochu kontroverzní téma – ovocná vína, která navíc obvykle nemají moc dobrou pověst. Tentokrát ale bylo všechno jinak. Ochutnali jsme “Bazulienku” víno z hroznového moštu a bezových květů a pak vína z černého rybízu a arónie.  K tomuto vesměs zajímavému pití jsme připravili kváskové houstičky, pařený sýr kyperského typu, jemně dušenou šunku se zeleným pepřem a jako sladkou tečku jsme podávali čokoládový chléb se vlastním syrovátkovým sýrem a u nás dělanou marmeládou z moruší, josty a černého rybízu. Na závěr bych rád poděkoval Mgr. Martě Hollé a Ing. Kataríně Javůrkové ze zastoupení vinařské společnosti PEREG pro česko, které nám tato zajímavá vína ze slovenské malokarpatské vinařské oblasti Modra přestavili.

Po kliknutí na úvodní fotku uvidíte další: